VÅRA

BEHANDLINGAR


Regelbundna besök lönar sig.

TANDBLEKNING


Professionell Tandblekning med BrilliantSmile

Vi använder oss av marknadens idag största aktör inom tandblekning, BrilliantSmile. Denna blekningsbehandling gör att tänderna blir i genomsnitt sju nyanser vitare. Resultatet är individuellt och beror på typen och graden av missfärgning. Innan tandblekningen gör vi en undersökning och bedömer vilket resultat som kan uppnås.

TANDSTEN & KARIES


De allra vanligaste behandlingarna är borttagning av tandsten och lagning av hål (karies).

Är du rädd för tandläkaren? Lugn! Du är inte ensam om att vara det! Var tionde vuxen i Sverige lider mer eller mindre av tandvårdsrädsla. Det svåraste steget är ofta att ta den första kontakten med tandläkaren. När du väl har kontaktat oss, kan vi hjälpa dig att övervinna din rädsla.

GENOMSKINLIG TANSTÄLLNING

INVISALIGN

Vill du har raka tänder? Behandling med Invisalign är en snabb tandställningsbehandling av tänder med tex.trångställning,stora mellanrum och/eller bara snedställda. Man får genomskinliga tandskenor som är avtagbara och byts varje vecka. Om du har ett viktigt möte är det bara att avlägsna skenan och sätta in den igen när du är klar.  Konsultation kostar 1000kr och då kan du se det färdiga resultatet i 3D på dator hur dina tänder kommer att se ut efter maximalt 20veckors behandling.

SKALFASADER


Om du har missfärgade tänder, mellanrum eller fula fyllningar går detta att komma till rätta med, en skalfasad kan vara lösningen. Behandling med skalfasader är vävnadsbesparande och endast ett tunt lager av tanden slipas bort och ersätts med ett porslinsskal.

TANDKRONA


Om en tand blivit ordentligt skadad eller om en stor del av den egna tandkronan är borta är en ny krona oftast det bästa alternativet. Man slipar till den befintliga tanden för att ge plats åt kronmaterialet. Den befintliga tanden blir sedan ett fäste för den nya kronan. Om det endast finns en liten bit kvar av den naturliga tanden kan man förlänga den med ett stift för att kronan ska kunna fästa. Man tar ett avtryck på tänderna och skickar avtrycket till tandteknikern som kan framställa den nya ersättningen. När vi fått den färdiga kronan/bron från tandteknikern kan vi sedan cementera fast den på den bitten av tand som du har kvar.

ROTBEHANDLING


När hålet i tanden har blivit så djupt att pulpan har skadats görs en rotbehandling. En rotbehandling kräver oftast fler ett besök hos tandläkaren. Vid det första tillfället avlägsnas all karies, sedan öppnas rotkanalen upp för att ta bort tandpulpan. Rotkanalen fylls sedan igen med ett bakteriedödande medel. Vid nästa besök fylls tanden med ett material som ersätter död vävnad När man rotfyllt en tand måste det även göras en kompositfyllning på tanden alternativt en krona.

BRO


Om du saknar en eller flera tänder kan en tandbro vara lösningen. De närliggande tänderna används som stöd och fäste för bron. Man kan även förankra tandbroar i tandimplantat. En tandbro kan omfatta allt ifrån två tänder till en hel käke.

IMPLANTAT


Implantat är idag den bästa och än så länge tyvärr också den dyraste tekniken för att skapa nya, konstgjorda tänder. Om du har förlorat flera eller alla tänder kan implantatet också användas för att fästa andra typer av tandersättningar.


Att ersätta tänder med implantat är en ganska lång process, men när de väl är på plats fungerar de som riktiga tänder. Titanets unika egenskap att växa samman med käkbenet gör implantatmetoden möjlig.

PROTESER


En protes kan ersätta några eller alla tänder, och förlorat tandkött. Protesen kan patienten ta av själv till skillnad från en bro som sitter fast. Vi tillverkar hel- eller delproteser. Delproteser sätts fast i dina tänder. Om du förlorat alla tänder i en käke görs en helprotes Vi gör även proteser som faster på tandimplantat.

För att få en snygg protes krävs noggranna förberedelser. Protesen görs med hjälp av en avgjutning av din käke. Behandlingen sker i nära samarbete mellan patient, tandläkare och tandtekniker. Fram till färdig protes brukar det behövas fem besök på. Om du har protes krävs det lite övning för att tala och tugga obehindrat.